Meni

Svoj kulinarični navdih iščemo v letnih časih, ki s seboj nosijo majske šparglje, julijske lisičke, septembrske buče ter zimski kostanj ter kaki, ki se odlično poročajo s sočnim jagenjčkom, svežo ribico, slastno račko ter mehko divjačino in testeninami ter rižotami, ki so bolj italijanske od italijanskih. Za povrh pa se nič ne prileže bolje od peciva s sadjem ali čokolado, ki se kar topi v ustih.

 

~ NOVOLETNI MENI ~

Gosja jetra z glazirano hruško in tartufi

Mariniran jastog z ribezom

Bučkin mošnjiček s pečeno hobotnico in špinačno peno

Jelenov medaljon s teranom in suhim sadjem ter sirovim štrukljem

File halibuta s pehtranovo omako in pire topinamburja

Sladki tris (kavin mus, pistacijina torta, pasionkin sladoled)

Kozarec penine

80€

Rezervacije: +386 41 572 980
e-mail: info@spajza-lj.si


~ MESNI DEGUSTACIJSKI MENI ~

Pašteta gosjih jeter zavita v slanino

Ocvrti žabji kraki s sezamom

Polnjen raviol z divjačino v omaki terana in suhega sadja

Fazanova prsa s kostanjem in brusnicami ter štruklji

Sladica

38€


~ RIBJI DEGUSTACIJSKI MENI ~

Bakalar s tartufi in kandirano papriko

Topinambur kipnik z lososovo peno

Njoki v omaki cuke z rikoto in kraljevim gamberom

Halibut s pehtranovo omako ter brokoli pirejem

Sladica

35€


Chef

Grega Kurnik

Sous Chef

Martina Avguštin

 

~ Hladne predjedi ~

Prekajena gosja prsa s tartufi 100 g - 10 €

Krašov pršut z melono 100 g - 8 €

Goveji carpaccio s parmezanom 100 g - 8 €

Žrebičkov carpaccio z ricotto 100 g - 9 €

Tatarski biftek (2 osebi) - 20 €

 Jelenov tartar s pehtranom, timijanom in praženimi pistacijami  (2 osebi) - 24 €

Buffalo mozarella z bresaolo, hruško in medom 100 g - 9 €

Hobotnica v solati 100 g - 9 €

Hobotnični carpaccio z jagodami in zelenim poprom 100 g - 9€

Bacala 100 g - 8,6 €

Bacala s tartufi 100 g - 10 €

Dimljena zlatovščica s hrenovo terino - 10 €

~ Juhe ~

Gobova juha - 4 €

Čebulna juha - 3,5 €

Dnevna juha - 3 €

~ Tople predjedi ~

Nadevane bučke z jurčki - 8,4 €

Melancani ali bučke z mocarelo in pelati - 7 €

Gratinirana kapesanta 1 kom - 4 €

Kapesanta Špajza 1 kom - 4,5 €

Žlikrofi z mavrahi in repki škampov- 12 €

Fuži s tartufi - 12 €

Domači njoki s z gobami - 9 €

Domači špinačni njoki z morsko žabo,  štorovkami in tartufi - 12 €

Črna rižota s sipo - 9 €

Rižota z repki škampov, žafranom in penino - 10 €

Rezanci z jastogom (za 2 osebi) - 30 €

~ Mesne jedi ~

Goveji file z zelenim poprom 250 g - 20 €

Goveji file v balsamicu in s suhimi paradižniki 250 g - 21 €

Rezine govejega fileja na rukoli 250 g - 18 €

Telečji pljučni medaljoni z jurčki 200 g - 19 €

Telečji pljučni medaljoni s pomarančo in ingverjem 200 g - 19 €

Žrebičkov file s tartufi 250 g - 24 €

Žrebičkov file z jurčki 250 g - 24 €

Jelenov file z borovnicami - 24 €

Zajčji file s panceto, češnjevci in kaprami - 19 €

Račja prsas konjakom in figami - 19 €

Jagnječje zarebrnice z zelišči - 21 €

T-bone steak (cca. 600g) - 22 €

~ Solate ~

Mala mešana solata - 3 €

~ Morske jedi ~

Brancin na žaru ali v soli 1 kg - 60 €

Kovač na žaru ali po mediteransko 1 kg - 60 €

File kovača po mediteransko 300 g - 20 €

File brancina s koromačem in žafranovo omako 300 g - 18 €

File morske žabe s tartrufi 250 g - 22 €

Škampi na žaru ali v buzari 500 g - 22 €

Hobotnica na tartufinem pireju 250 g - 22 €

Hobotnica v ponvici z vražjo zelenjavo 250 g - 22 €

~ Sladica~

Dnevne domače sladice - 3,5€ - 5,2 €

Krožnik sirov - 10 €


Pogrinjek - 1 €